Schreurs Personenvervoer is failliet

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 03/07/2019

Schreurs Personenvervoer is failliet

Schreurs Personenvervoer uit Roermond is failliet verklaard. Net als bij veel andere taxibedrijven die failliet gaan, wordt ook hier de oorzaak gezien in de beperkte marges op het contractvervoer. Schreurs blijft voorlopig wel zijn vervoersopdrachten uitvoeren.

Dat laatste is gebruikelijk als een taxibedrijf failliet gaat. Enerzijds komt dan het vervoer van kwetsbare doelgroepen niet in gevaar, anderzijds vergroot het de kansen op een doorstart. Schreurs rijdt onder meer voor Omnibuzz en houdt zich daarnaast bezig met vrijwel alle denkbare vormen van taxivervoer en touringcarqvervoer.

De Limburger meldt het faillissement en citeert directeur Marlies van der Venne-Schreurs. Zij geeft aan dat het bedrijf al langer in zwaar weer verkeert als gevolg van matige marges op het vervoer. Werk is er genoeg, maar de tarieven gaan omlaag terwijl de kosten stijgen. Die ontwikkeling heeft er nu voor gezorgd dat Schreurs Personenvervoer failliet is gegaan.

Personeel

Van der Venne-Schreurs heeft ook aangegeven dat zij het bedrijf zelf niet zal voortzetten. Momenteel ligt de focus vooral op het zo goed mogelijk zorgen voor het personeel terwijl de curator de mogelijkheden voor een overname verkent. Daar zou begin volgende week al meer duidelijk over kunnen worden.

Lees ook:

Terug naar Berichten