Op maandag 15 april is de Wijkhopper van Stroomlijn officieel gelanceerd

Terug naar Berichten
Categorie: PiM actueel Datum: 16/04/2019

Op maandag 15 april is de Wijkhopper van Stroomlijn officieel gelanceerd

Op maandag 15 april is de Wijkhopper van Stroomlijn officieel gelanceerd. Het nieuwe voertuig binnen het doelgroepenvervoer van de Drechtsteden werd door de Dordtse wethouder Peter Heijkoop en zijn collega Pieter Paans van de gemeente Papendrecht in gebruik genomen. De Wijkhopper is ontwikkeld vanuit klantbehoefte en verzorgt korte ritten in de wijk, waardoor reizigers sneller van A naar B kunnen komen. Binnen het half uur worden klanten opgehaald en op een comfortabele en CO² uitstootvrije manier naar hun bestemming gebracht.
Stroomlijn en de Sociale Dienst Drechtsteden hebben nauw samengewerkt om deze innovatie te realiseren. De ‘hoppers’ worden bestuurd door mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt, waarmee het project ook sociaal maatschappelijk een belangrijke rol in de regio speelt.
De Wijkhopper is nu gestart in de Dordtse wijk Sterrenburg en in de gemeente Papendrecht. Binnen afzienbare tijd zal hij ook rijden in de overige Drechtsteden. Het project heeft er tevens toe geleid dat Stroomlijn partner is in het Energieakkoord van de Drechtsteden. Doelstelling daarbij is om in 2025 zero-emissie te realiseren in het doelgroepenvervoer.

Op de foto v.l.n.r. Wethouder Peter Heijkoop, reiziger de heer Albert van Lubeek en wethouder Pieter Paans.

Terug naar Berichten