Taxi betrokken bij dodelijke aanrijding A9

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 04/01/2019

Taxi betrokken bij dodelijke aanrijding A9

Een taxichauffeur heeft woensdagavond op de A9 twee mensen geschept die daarbij om het leven kwamen. De twee waren uit hun auto gestapt omdat ze met pech op de weg stonden.

De slachtoffers zijn een man van 64 en een vrouw van 33 uit Amsterdam. Zij hadden iemand afgezet op Schiphol en waren op weg naar huis, toen hun auto er op de invoegstrook tussen de A4 en de A9 mee ophield. Ook de verlichting van het voertuig was uitgevallen. Dit alles bewoog de vader en zijn dochter er toe om uit te stappen.

Op dat moment kwam over de A9 een taxi aangereden, bestuurd door een 40-jarige man uit Bergen op Zoom. De stilstaande auto kon hij nog ontwijken, de mensen die tot kort daarvoor in het voertuig zaten werden vol geraakt en overleefden dat niet. 

THC in speeksel

De man is aangehouden en voor verhoor naar het politiebureau overgebracht. Een speekseltest wees uit dat hij THC, de werkzame stof in cannabis, in zijn speeksel had. Vervolgens is bloed bij hem afgenomen. Het bloedmonster wordt onderzocht op de aanwezigheid van drugs. De verdachte is vervolgens ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis.

Terug naar Berichten