Taxi dodelijke aanrijding A9 bestuurd door Uberchauffeur

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 17/01/2019

Taxi dodelijke aanrijding A9 bestuurd door Uberchauffeur

De man die begin januari met zijn taxi betrokken was bij een dodelijke aanrijding op de A9, reed op dat moment voor Uber. Dat blijkt uit gesprekken die Uberchauffeurs met elkaar over het ongeluk voerden via een berichtendienst. Uber bevestigt dat het om een Uberchauffeur gaat en zegt volledig mee te werken aan het onderzoek naar het ongeval.

Bij het ongeluk op 3 januari kwamen twee mensen uit Amsterdam om het leven. De man en zijn dochter hadden net familie op Schiphol afgezet en waren op weg naar huis toen hun auto het begaf. Dat gebeurde op de plek waar de A9 en de A4 elkaar kruisen. De inzittenden stapten uit en werden kort daarna geschept door de taxi.

In gesprekken tussen Uberchauffeurs via een online berichtendienst wordt de chauffeur in kwestie herkend als Uberchauffeur. Hij zou net als veel collega’s vaak te vinden zijn op P41 Schiphol, waar veel Uberchauffeurs hun klanten oppikken. De man is volgens zijn vakgenoten regelmatig via Uber aan het werk op Schiphol en in Amsterdam.

Onderzoek loopt nog

Uber bevestigt dat de chauffeur op het moment van het ongeval reed via Uber. Thijs Emondts, general manager Uber Benelux: “Onze gedachten gaan uit naar de naasten en familie van de slachtoffers. Op dit moment verlenen wij al onze hulp in het onderzoek naar het ongeval.” Uber geeft verder aan dat, direct nadat van het ongeval werd vernomen, er contact is opgenomen met de politie om medewerking aan het onderzoek te verlenen. Dat onderzoek loopt nog. Ook wil het bedrijf zijn medeleven aan de nabestaanden betuigen zodra ze de contactgegevens krijgen. Uber stelt tot slot veiligheid prioriteit te geven en daar ook fors in te investeren.

Terug naar Berichten