Taxi Pronk overgenomen door Taxi Kaijer

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 13/06/2019

Taxi Pronk overgenomen door Taxi Kaijer

Taxi Kaijer heeft branche- en streekgenoot Taxi Pronk overgenomen. Sinds 1 juni maken de voertuigen, medewerkers en activiteiten van Pronk onderdeel uit van Taxi Kaijer. De naam van Taxi Pronk wordt sinds de overname niet meer gebruikt.

Rob Kaijer geeft aan dat de overname eerder al eens speelde en onlangs opnieuw concreet werd. “Het gaat niet om een enorme overname. Er zijn negen medewerkers mee overgekomen en zes voertuigen. Taxi Kaijer had al 79 voertuigen en 105 werknemers, dus het is een mooie aanvulling zonder dat we nu ineens op een andere schaal moeten gaan werken. Bovendien hadden beide bedrijven hetzelfde werkgebied, dus deze overname was een mooie kans om onze positie wat te versterken.”

Naast medewerkers en taxivoertuigen nam Taxi Kaijer ook de website, het telefoonnummer en mailadres en uiteraard de activiteiten van Taxi Pronk. “Het bedrijf deed het nodige ziekenvervoer en gehandicaptenvervoer. Daarnaast deden ze vrij veel straattaxivervoer. Dat laatste is voor ons niet de belangrijkste activiteit, maar we doen het nog wel dus we konden ook dat werk overnemen.”

Voertuigen voor Regiotaxi Waterland

Per 1 juni is Taxi Pronk gestopt en ook de naam van dat bedrijf wordt niet meer gebruikt. Taxi Kaijer startte op diezelfde datum, samen met Taxi Ruiter uit Purmerend, met rijden onder de naam Waterlandse Taxi Combinatie. “Met dit bedrijf verzorgen we het vervoer voor de Regiotaxi Waterland”, legt Kaijer uit. “Voor dat project hadden we uiteraard voertuigen en chauffeurs nodig. Omdat we er per 1 juni een aantal bijkregen door de overname van Pronk konden we ook daar een mooie combinatie in maken.”

Terug naar Berichten