Taxi Wegman failliet

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 08/04/2019

Taxi Wegman failliet

Vervoersbedrijf Wegman uit Ameide is failliet verklaard. Vorige week vroeg het bedrijf nog uitstel van betaling aan. Het vervoer dat Wegman voor verschillende opdrachtgevers verzorgt, wordt voorlopig voortgezet.

Het faillissement betreft diverse BV’s uit de bedrijvengroep waar onder meer Taxi Wegman en Wegman Personenvervoer toe behoren. De onderneming groeide in betrekkelijk korte tijd uit tot een speler van formaat in de Nederlandse markt voor taxivervoer. Anderhalf jaar geleden, zo’n tien jaar na de start, stond de teller op ongeveer 300 voertuigen. In de periode daarna groeide het bedrijf door.

Uitstel van betaling

Taxi Wegman verzorgt onder meer het vervoer van leerlingen en andere doelgroepen in diverse gemeenten in het Groene Hart. Op de site van de Groene Hart Hopper is te lezen dat Wegman uitstel van betaling aanvroeg om een noodzakelijke herstructurering van de organisatie mogelijk te maken. Hiermee is niet voorkomen dat de surseance van betaling is omgezet in een faillissement.

Over de oorzaak van het faillissement is nog niets naar buiten gebracht. Zoals gebruikelijk bij faillissementen van taxibedrijven in het contractvervoer wordt het vervoer zelf voortgezet, terwijl de mogelijkheden voor een doorstart worden verkend.

Lees ook: Wegman gelooft in samenwerking met andere taxibedrijven

Terug naar Berichten