Taxibedrijf van den Hout failliet

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 26/07/2018

Taxibedrijf van den Hout failliet

Taxibedrijf Van den Hout uit Kaatsheuvel is door de rechter failliet verklaard. Eerdere pogingen om het bedrijf over te laten nemen, draaiden op niets uit.

Het faillissement werd op dinsdag uitgesproken door de rechtbank Zeeland-West-Brabant. De 77 werknemers werden eerder al op de hoogte gesteld door de directie van het bedrijf. Vooralsnog staan de taxi’s van Van den Hout in het contractvervoer niet stil.

“Er wordt, zo goed en zo kwaad als het gaat, doorgereden. Daarbij is het taxibedrijf natuurlijk afhankelijk van de bereidheid van het personeel om door te werken. Maar dat gaat tot nu toe goed”, legt curator Hans Alberts van NeXT Advocaten uit. Om door te kunnen rijden, moet het bedrijf ook aan zijn lopende verplichtingen voldoen. Teneinde die kosten te kunnen dekken is er een voorschot gevraagd aan een grote opdrachtgever, legt Alberts uit.

Alsnog overname

De laatste tijd was Taxibedrijf Van den Hout in gesprek met verschillende partijen om overgenomen te worden, maar daar kwam het uiteindelijk niet van. Alberts sluit niet uit dat het na het faillissement alsnog van een overname komt. De mogelijkheden van een doorstart worden de komende tijd verkend.

Taxibedrijf Van den Hout bestaat meer dan een halve eeuw en houdt zich bezig met een groot aantal varianten van taxivervoer, waaronder vervoer naar luchthavens, zakelijke taxiritten, ziekenvervoer en de regiotaxi. Het bedrijf is onder meer één van de vijf uitvoerende partijen voor Regiovervoer Midden-Brabant.

Foto: Facebook-pagina Taxibedrijf Van den Hout

Terug naar Berichten