Taxichauffeur Amsterdam verdacht van faciliteren drugshandel

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 28/06/2019

Taxichauffeur Amsterdam verdacht van faciliteren drugshandel

De politie heeft in Amsterdam een 51-jarige taxichauffeur aangehouden die ervan verdacht wordt een faciliterende rol te spelen in drugshandel door georganiseerde criminelen. Aan zijn arrestatie ging een uitgebreid onderzoek vooraf.

De aanleiding voor dat onderzoek was het vermoeden dat de man zijn taxiwerk gebruikte als dekmantel voor het mogelijk maken van drugshandel.Tijdens het onderzoek bleek dat de taxichauffeur personen van en naar drugspanden vervoerde. Ook kwam naar voren dat hij in zijn taxi meerdere kilo’s cocaïne vervoerde. De woning van de taxichauffeur is door de politie doorzocht en zijn taxi is in beslag genomen.

Internationaal opererende organisatie

Het gaat niet bepaald om lokale drugshandel, legt de politie uit. “Binnen de klantenkring van de taxichauffeur zaten ook leden van een internationaal opererende criminele organisatie. Na een rechtshulpverzoek van de Deense autoriteiten werden door de Amsterdamse politie – in samenwerking met de Nationale recherche en het Advanced Search team van Defensie – nog twee panden doorzocht en werd een 45-jarige man op Schiphol aangehouden. Bij de doorzoekingen werden onder meer een auto met een verborgen ruimte, een grote hoeveelheid (hard)drugs en een aanzienlijk contant geldbedrag in beslag genomen. De Deense autoriteiten hebben om de overlevering van de 45-jarige verdachte verzocht.”

De aanhoudingen en doorzoekingen waren onderdeel van een door Europol ondersteunde actie waarbij in zes Europese landen aanhoudingen werden verricht en panden doorzocht die te linken zijn aan dezelfde criminele organisatie.

Lees ook:

Terug naar Berichten