Taxichauffeur krijgt taakstraf voor dodelijk ongeval

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 05/06/2019

Taxichauffeur krijgt taakstraf voor dodelijk ongeval

Voor een aanrijding met dodelijke afloop is een Amsterdamse taxichauffeur in hoger beroep veroordeeld tot een taakstraf van 100 uur.

De destijds 21-jarige TCA-chauffeur reed in 2014 een 45-jarige fietser aan op de Overtoom in Amsterdam. Dat gebeurde om 4 uur ’s nachts. De man die met zijn fiets wilde oversteken, werd na de aanrijding zo’n 60 meter door de taxi meegesleept en overleefde het ongeluk niet.

Vorig jaar kreeg de chauffeur, die ten tijde van het ongeval handsfree aan het bellen was, al een taakstraf van 140 uur opgelegd. Ook werd hem de bevoegdheid om een voertuig voor de duur van een jaar voorwaardelijk ontzegd. De man vond die straf echter onterecht en ging in hoger beroep, meldt het Parool. Hij worstelt tot op de dag van vandaag met het gebeurde, maar vindt niet dat hij veel aan het ongeluk kon doen.

Hogere strafeis

Voor het hoger beroep gooide de officier van justitie de strafeis omhoog naar een taakstraf van 180 uur en een onvoorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid voor een jaar. Het argument bleef dat de taxichauffeur te hard en onachtzaam zou hebben gereden. Dat ontkende hij zelf. Wel zou hij in paniek om de aanrijding te voorkomen het gaspedaal in plaats van het rempedaal hebben ingedrukt.

Het gerechtshof komt nu tot een lagere straf: 100 uur werken en negen maanden voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid. Volgens het gerechtshof is de man zich zeer bewust van de tragische gevolgen van het ongeval en draagt hij die ook zelf met zich mee. De man werkt tegenwoordig als Uberchauffeur.

Terug naar Berichten