Taxichauffeur op A16 van taxi beroofd

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 27/05/2019

Taxichauffeur op A16 van taxi beroofd

Een taxichauffeur heeft maandagochtend op de A16 bij Rotterdam zijn taxi aan de kant van de weg gezet omdat zijn passagier hem op het hoofd sloeg en bedreigde. De man ging er vervolgens met de taxi en de persoonlijke bezittingen van de chauffeur vandoor.

De politie meldt dat de taxi nabij de Brienenoordbrug aan de kant werd gezet. De taxichauffeur pikte op zondagavond een klant op bij een horecagelegenheid aan het Spui in Den Haag. Eenmaal onderweg – het was inmiddels na middernacht – werd de chauffeur door zijn passagier uitgescholden. Ook werd hij bedreigd en moest hij harder rijden.

Levensgevaarlijk

Via zijn achteruitkijkspiegel zag de taxichauffeur vervolgens dat de klant naar voren kwam en hem ineens op zijn hoofd sloeg. De klant haalde daarna nog een keer uit. “Een levensgevaarlijke situatie maar gelukkig wist de chauffeur de taxi aan de kant te zetten”, aldus de politie. De klant sprong vervolgens achter het stuur en ging er snel vandoor.

Signalement

De taxi werd niet veel later teruggevonden op de Sportlaan, maar de verdacht was niet op die locatie aanwezig. Uiteraard is de politie naar hem op zoek. Het gaat om een blanke man die sprak met accent en tussen de 1,70 en 1,80 meter lang is. Hij heeft een dun postuur, blond haar en een stoppelbaardje. De man droeg een spijkerbroek.

Terug naar Berichten