Taxichauffeur twee keer in één nacht betrapt op rijden onder invloed

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 04/02/2019

Taxichauffeur twee keer in één nacht betrapt op rijden onder invloed

In het Zuid-Hollandse Poeldijk is afgelopen weekend een taxichauffeur tweemaal in dezelfde nacht aangehouden voor rijden onder invloed. De man had bijna drie keer zoveel alcohol in zijn systeem dan wettelijk is toegestaan.

Politiebureau Westland bespreekt het voorval op zijn Facebookpagina. Er kwam op zaterdagavond een melding binnen van een taxi die nogal grillig werd bestuurd. Het voertuig stond meerdere keren stil op de N211 die door Poeldijk loopt. Als het voertuig wel reed, gebeurde dat langzaam en slingerend. Voor de politie voldoende aanleiding om de taxi aan de kant te zetten.

Op het bureau mocht de man een blaastest afleggen, waarbij hij een alcoholscore van 655 Ugl noteerde, ofwel 655 microgram per liter. Het wettelijk maximum is 220 Ugl, dus de taxichauffeur had drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn systeem. Zijn rijbewijs werd daarom ingevorderd en de man mocht het politiebureau weer verlaten in afwachting van de verdere afhandeling van zijn zaak.

Korte achtervolging

Niet veel later kreeg de politie Westland van de collega’s van politiebureau Berensteinlaan in Den Haag te horen dat de man zich door het kwijtraken van zijn rijbewijs niet had laten ontmoedigen. Toen een te hard rijdend voertuig na een korte achtervolging aan de kant van de weg werd gezet, bleek dezelfde man aan het stuur te zitten die eerder dronken met zijn taxi in Poeldijk rondreed. Na een nieuwe test werd hij opnieuw aangehouden voor rijden onder invloed, en ditmaal kwam het rijden zonder rijbewijs daar nog bovenop.

Terug naar Berichten