Taxichauffeur vrijgesproken in drugszaak

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 28/06/2018

Taxichauffeur vrijgesproken in drugszaak

Tegen een 32-jarige taxichauffeur was 4,5 jaar cel geëist voor zijn betrokkenheid bij de handel in cocaïne. Hij was weliswaar met zijn taxi aanwezig in de loods waar de cocaïne zich bevond, maar zijn aandeel in de handel is volgens de rechter niet aangetoond.

In november 2017 waren drie mannen uit Zwijndrecht en Rotterdam aanwezig in een loods op een bedrijventerrein in Rotterdam. Op basis van een tip deed de politie een inval. De mannen zouden bezig zijn geweest een lading van 171 kilo cocaïne over te laden toen ze door de politie werden gepakt, meldt RTV Rijnmond. De drugs hebben een straatwaarde van zo’n 4 miljoen euro. Tegen de drie betrokkenen werd 4,5 tot 5,5 jaar cel geëist.

Klant ophalen

Twee van de drie werden ook veroordeeld. Een man van 57 uit Zwijndrecht moet drie jaar de cel in en zijn compagnon uit Rotterdam kreeg dezelfde straf opgelegd. Maar de taxichauffeur werd vrijgesproken en krijgt ook de taxi terug waarmee hij destijds in de loods aanwezig was. De chauffeur was daar naar eigen zeggen om een klant op te halen en zijn vermeende aandeel in de drugshandel is volgens de rechter niet bewezen.

Drugs dealen en smokkelen met taxi

Waar deze taxichauffeur kon aantonen dat hij niet bij de handel in drugs betrokken was, ging dat enkele vakgenoten de laatste tijd minder goed af. In Amsterdam ging een man voor 3,5 jaar de cel in omdat hij met zijn taxi tientallen kilo’s drugs vervoerde voor een groep criminele Albanezen. Vijf mannen die een drugsnetwerk opzetten waarbij de taxi voor bezorging werd gebruikt, werden daar voor opgepakt maar nog niet veroordeeld. Recentelijk was het juist een taxichauffeur die de hulpdiensten wees op zijn passagier, die de taxi probeerde te gebruiken om drugs naar Duitsland te smokkelen.

Terug naar Berichten