Taxichauffeur weigert dragqueen na Amsterdam Pride

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 06/08/2018

Taxichauffeur weigert dragqueen na Amsterdam Pride

Een Amsterdamse taxichauffeur weigerde afgelopen weekend een dragqueen in zijn taxi te laten instappen na afloop van de Amsterdam Pride. De chauffeur stond op de taxistandplaats achter het Paleis op de Dam, maar sloot zijn deuren op het moment dat dragqueen Jennifer Hopelezz probeerde in te stappen. Het incident is gefilmd en Hopelezz heeft dit op Facebook geplaatst.

Hopelezz is een bekende dragqueen, eigenaar van de club Church en ambassadeur van de Amsterdam Pride. Ze heeft een filmpje van het incident op Facebook geplaatst, maar ook heeft ze het gemeld bij de taxicentrale waar de chauffeur voor rijdt en contact opgenomen met Roze in Blauw. Dit is een netwerk binnen de Nederlandse politie dat zich bezighoudt met de bestrijding van antihomoseksueel geweld en de ondersteuning van slachtoffers daarvan.

Incidenten

Volgens Hopelezz overkomt het haar en andere dragqueens vaker dat ze geweigerd worden. “Meestal gaat het goed, maar ook heel vaak niet. Ik heb van vier vrienden verschillende verhalen gehoord van afgelopen week dat zij werden geweigerd. Mijn taxi reed twee weken geleden ook nog door toen ik in drag was”, stelt ze tegenover Het Parool.

Hopelezz werd een aantal jaar geleden ook al geconfronteerd met een chauffeur die haar weigerde mee te nemen, nadat ze een taxi had besteld. Ze diende daarover een klacht in. Daarop werd de chauffeur geschorst. “Ik vond het ook wel triest voor die chauffeur, maar je wil gewoon correct behandeld worden. Het liefst vriendelijk, maar anders op zijn minst zakelijk.” Afgelopen weekend kon ze overigens wel een taxi krijgen van een andere chauffeur.

Bekijk hier de video.

Terug naar Berichten