Taxi’s van buiten Nijmegen niet gewenst tijdens Vierdaagsefeesten

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 04/07/2018

Taxi’s van buiten Nijmegen niet gewenst tijdens Vierdaagsefeesten

Nijmegen zet er ook met de komende Vierdaagse-feesten op in dat zich tijdens de feestweek geen chauffeurs uit andere delen van het land in de opstapmarkt begeven. Op de officiële standplaatsen is alleen plek voor taxichauffeurs die zijn aangesloten bij de Verenigde Taxibedrijven Nijmegen (VTN).

Rondom de Vierdaagse van Nijmegen is het een week lang feest in het centrum van de Gelderse stad. Op de feestweek komen jaarlijks maar liefst 1,5 miljoen mensen af. Voor de plaatselijke taxibranche is het dan ook een belangrijke week waarin veel gewerkt en goed verdiend kan worden. Dat recht is ook wat de gemeente betreft voorbehouden aan de leden van VTN. Dat zijn er zo’n tachtig, die samen ongeveer 140 voertuigen tot hun beschikking hebben.

Omrijden of woekerprijzen rekenen

San Parsadi is bestuurslid van VTN en legt uit dat er achteraf vaak een hoop problemen aan het licht komen die tijdens de feestweek zijn veroorzaakt door chauffeurs van buitenaf. “Je hoort dan van over die chauffeurs zijn omgereden, ritten hebben geweigerd of woekerprijzen hebben gerekend. Deze chauffeurs kennen ook de hotels en bed and breakfasts niet waar juist veel passagiers in deze periode gebruik van maken. Natuurlijk kom je een heel eind met navigatie. Maar juist tijdens de Vierdaagse en de feesten zijn er allemaal wegafsluitingen in de binnenstad.  Je vindt je weg dan alleen als je goede stratenkennis hebt.”

Officiële standplaatsen

VTN werkt veel samen met de gemeente en er is geregeld overleg. De gemeente weet dan ook wat ze aan deze organisatie en zijn leden heeft. Daarom is er op de door de gemeente aangewezen standplaatsen tijdens de Vierdaagsefeesten alleen plek voor taxi’s met een VTN-keurmerksticker. Daar zal ook op worden toegezien door verkeersregelaars. “Dat gaat al jaren zo en het werkt heel goed. De gemeente en de taxibranche zijn tevreden”, benadrukt Parsadi. “De chauffeurs die van buiten Nijmegen komen vormen vaak op bepaalde locaties met veel instappers hun eigen standplaatsen, maar ook daar zal op worden gecontroleerd.”

Terug naar Berichten