TCA-chauffeur die vrouw tegen de grond duwde geschorst

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 02/10/2018

TCA-chauffeur die vrouw tegen de grond duwde geschorst

Een taxichauffeur die afgelopen weekend in het nieuws kwam doordat hij bij een ruzie een vrouw tegen de grond werkte, is door TCA voorlopig geschorst. De komende tijd wordt onderzocht wat er precies is gebeurd. De man heeft intussen spijt betuigd.

Het incident kwam vooral in de openbaarheid omdat er een filmpje van werd gemaakt dat zijn weg vond naar social media, meldt AT5. In dat filmpje is te zien hoe een taxichauffeur en een vrouw ruzie maken. Het eindigt ermee dat de man de vrouw een harde duw geeft of bij de taxi wegtrekt, waardoor zij op straat belandt.

AT5 vroeg TCA-directeur Hedy Borreman om een reactie en zij heeft er geen goed woord voor over. “Dit is voor mij totaal onacceptabel gedrag van een TCA-chauffeur. Ik betreur dit voorval echt enorm en ik keur dit gedrag ook ten zeerste af.” De chauffeur zelf heeft in een gesprek met Borreman spijt betuigd en geeft aan in te zien welke impact dit op TCA heeft.

Geen ontslag

Zoals de meeste taxicentrales werkt ook TCA met zelfstandig ondernemer die bij de centrale zijn aangesloten. Van ontslag kan dan ook geen sprake zijn. Wel kunnen aangesloten ondernemers worden geschorst als daar aanleiding voor is, en wat in het filmpje was te zien wordt als goede reden gezien. Er wordt nu onderzoek gedaan naar het voorval.

Terug naar Berichten