TCA sluit aan bij reis-app Tranzer

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 30/08/2018

TCA sluit aan bij reis-app Tranzer

De taxi’s van Taxicentrale Amsterdam maken vanaf nu onderdeel uit van het aanbod van reis-app Tranzer. Hiermee kunnen consumenten hun reis met verschillende aanbieders van vervoer in één app plannen, boeken en betalen. Bij Tranzer zijn al zo’n 200 taxibedrijven en verschillende aanbieders van openbaar vervoer aangesloten, waaronder de NS en Connexxion.

Dat TCA nu ook samenwerkt met Tranzer betekent wel een stap vooruit voor de app, want het betreft met 1.500 aangesloten chauffeurs de grootste taxicentrale van de hoofdstad. “Taxivervoer heeft een toegevoegde waarde in de reis die klanten maken”, licht een woordvoerster van TCA de stap desgevraagd toe. “Denk bijvoorbeeld in de ‘first and last mile’ van en naar het station, het uitvallen openbaar vervoer door bijvoorbeeld storingen of slecht weer, maar ook het gemak van deur-tot-deur transport wanneer daar behoefte aan is.”

Extra taxiritten genereren

De taxicentrale sluit verder graag aan bij Tranzer omdat het flink aan de weg timmert op het gebied van Mobility as a Service (MaaS). Daar denkt TCA ook iets van te kunnen opsteken, terwijl onderdeel uitmaken van het aanbod in de app ook commerciële mogelijkheden biedt. “We zien de samenwerking als mogelijkheid om te leren van een veranderende vervoersmarkt met diverse MaaS-oplossingen. Ook helpt het ons aanbod te verfijnen. Vanzelfsprekend gaan wij de samenwerking ook aan om extra taxiritten te genereren voor onze chauffeurs. Op dit moment is het te vroeg om aan te kunnen geven wat dat concreet gaat betekenen”, aldus de woorvoerster.

Selectief

Tranzer werd eind vorig jaar gelanceerd. Intussen hebben diverse vervoerders zich bij de dienst aangesloten. Dat TCA daar nu ook bij hoort, is weloverwogen tot stand gekomen. “Tranzer is selectief in het kiezen van hun partners en kort na lancering van hun mobiliteitsapp is TCA in gesprek geraakt met hen”, legt de woordvoerster uit. “Ze vonden TCA een interessante partij als lokale aanbieder van kwaliteit, vrijheid en flexibiliteit en een mooie toevoeging als Amsterdamse mobiliteitspartner.”

Kom ook naar Taxi Expo, het jaarlijkse evenement voor de Nederlandse taxibranche op 11 oktober in Expo Houten. Beursbezoek, deelname aan workshops en het maken van testritten met nieuwe taximodellen: dit is allemaal gratis voor mensen die werken bij taxibedrijven. Meld je dus nu aan voor deelname via onderstaande banner.

Terug naar Berichten