Theo Vegter nieuwe voorzitter Busvervoer Nederland

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 02/07/2018

Theo Vegter nieuwe voorzitter Busvervoer Nederland

Theo Vegter is voorgedragen als de nieuwe voorzitter van Busvervoer Nederland. Deze brancheorganisatie ontstond onlangs uit de fusie van AltroVia en KNV Bus.

De 63-jarige Vegter heeft veel ervaring in de personenvervoerbranche. Zo was hij in verschillende directiefuncties bij Connexxion verantwoordelijk voor de activiteiten op het vlak van touringcars, taxi’s en openbaar vervoer. Over zijn nieuwe functie zegt Vegter: “Ik wil heel graag een bijdrage leveren aan het verder versterken van de sector en haar maatschappelijke positie. Ik geloof dat touringcarvervoer kan helpen files op te lossen en daarnaast is en blijft de touringcar een comfortabele, superveilige en milieuvriendelijke vorm van reizen.”

Samenwerking met openbaar vervoer

Vegter is niet zomaar gekozen. Het bestuur van Busvervoer Nederlabd denkt dat hij goed in staat is om de belangen van de sector uit te dragen. Ook wordt hij gezien als een voorzitter die de touringcarbedrijven kan helpen met verdere professionalisering en een intensievere samenwerking met het openbaar vervoer. Algemeen secretaris Carlo Cahn: ”Met Theo Vegter haalt onze vereniging een sterke voorzitter binnen die naar mijn overtuiging steeds de verbinding zal zoeken en bij uitstek geschikt is om de sector op de kaart te zetten”.

Ad interim

De Algemene Ledenvergadering moet nog akkoord gaan met de benoeming van Vegter, maar het bestuur verwacht daarbij geen problemen. Daarom is Vegter per 1 juli ad interim aan de slag gegaan als voorzitter van Busvervoer Nederland. Deze brancheorganisatie ontstond onlangs uit een fusie van AltroVia en KNV Bus. Enkele jaren eerder was AltroVia juist opgericht door ontevreden leden van KNV Bus. De nieuwe vereniging vertegenwoordigt meer dan 200 Nederlandse bedrijven die actief zijn in het personenvervoer per touringcar.

Theo Vegter

Theo Vegter

Lees ook: KNV Bus en AltroVia samen verder

Terug naar Berichten