Uber verhoogt minimumleeftijd chauffeurs naar 21 jaar

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 21/01/2019

Uber verhoogt minimumleeftijd chauffeurs naar 21 jaar

Uber verhoogt per direct de minimumleeftijd voor chauffeurs die via het platform willen rijden van 18 naar 21 jaar. Ook moeten chauffeurs voortaan minstens één jaar rijervaring hebben. En chauffeurs onder de 25 jaar moeten verplicht een verkeersveiligheidstraining volgen. Het bedrijf speelt daarmee in op de ophef die de laatste tijd ontstond over verkeersongelukken waar Uberchauffeurs bij betrokken zijn. 

In korte tijd vond er een reeks ongelukken plaats waarbij steeds weer Uber-chauffeurs betrokken bleken te zijn. In ruim een maand tijd vielen bij drie van die ongelukken vier doden. Ook raakten regelmatig andere weggebruikers gewond. In berichtengroepen voor taxichauffeurs worden dagelijks foto’s uitgewisseld van ongevallen waar taxi’s zonder daklicht bij betrokken zijn. In veel gevallen zou het om Uberchauffeurs gaan en vrijwel alle ongevallen vinden in Amsterdam plaats.

Verder dan wat de wet verplicht

De maatregelen die Uber nu neemt, moeten in het licht van de onrust over de verkeersveiligheid worden gezien. “Hoewel er nog geen duidelijke overeenkomst tussen recente ongelukken kan worden vastgesteld, wil Uber wel per direct maatregelen nemen om de veiligheid te verhogen, die verder gaan dan wat de wet verplicht”, aldus het bedrijf. De maatregelen die nu worden genomen, bouwen voort aan de verbetering van de veiligheid waar Uber al aan zegt te werken.

Taskforce gemeente Amsterdam

Uberchauffeurs moeten dus voortaan minstens 21 jaar oud zijn en tenminste een jaar rijervaring hebben. Als ze onder de 25 zijn, moeten ze een verkeersveiligheidstraining volgen die Uber aanbiedt in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland – één van de organisaties die vorige week stevige kritiek op Uber uitte. De taxidienst neemt de komende weken deel aan een taskforce met de gemeente Amsterdam en praat ook verder met de landelijke overheid, dit alles om de verkeersveiligheid te helpen verbeteren.

Lees ook: Taxi dodelijke aanrijding A9 werd bestuurd door Uberchauffeur

Terug naar Berichten