Update Dashboard Leerlingenvervoer

Terug naar Berichten
Categorie: PiM actueel Datum: 25/07/2017

Update Dashboard Leerlingenvervoer

Het Dashboard Leerlingenvervoer is de applicatie voor het managen van het werkproces rond het leerlingenvervoer van aanvraag tot afrekening. Vanaf schooljaar 2017-2018 werken ook de gemeenten in de Bollenstreek en de BAR-gemeenten met het Dashboard Leerlingenvervoer. Meer informatie over het Dashboard Leerlingenvervoer vindt u hieronder.

Het Dashboard Leerlingenvervoer is een door PiM ontwikkelde webapplicatie waarmee u uw leerlingenvervoer eenvoudig managet. U ontvangt en behandelt uw jaarlijkse aanvragen digitaal, beheert uw leerlingen- en scholenlijsten gemakkelijk en centraal, communiceert mutaties in het vervoer met uw vervoerder(s), controleert de facturen die u ontvangt met één druk op de knop en u stelt snel en eenvoudig overzichtelijke managementrapportages samen voor MT en college.

Factuurcontrole
Een goede en complete controle van de facturen van het leerlingenvervoer is van groot belang om de kosten van het vervoer in de hand te houden. Met het Dashboard Leerlingenvervoer controleert u de facturen snel en helemaal. De facturen van uw vervoerders kunt u in het Dashboard Leerlingenvervoer laden waarna de applicatie binnen enkele seconden onder andere de haal- en brengadressen controleert en nagaat of het vervoer binnen de contractafspraken is uitgevoerd (o.a. maximale ritduur). Ook controleert het Dashboard Leerlingenvervoer of de juiste voertuigen zijn ingezet, de juiste (start)tarieven zijn gebruikt en natuurlijk of de opgegeven reisafstanden en reistijden kloppen. De uitkomst van de controle wordt u overzichtelijk aangeboden en is op te slaan als PDF en/of te printen.

Uiteraard verzorgt PiM de maandelijkse controle van de facturen ook graag voor u.

Digitaal aanvragen
Het Dashboard Leerlingenvervoer biedt u ook de mogelijkheid om de (jaarlijkse) aanvraagprocedure te digitaliseren. Ouders/verzorgers kunnen via de website van uw gemeente inloggen op het Dashboard Leerlingenvervoer en hun aanvraag voor het leerlingenvervoer bij u indienen, uiteraard inclusief alle bijbehorende bijlagen. U ontvangt deze aanvraag digitaal en behandeld deze vervolgens in een paar muisklikken. Het Dashboard Leerlingenvervoer produceert meteen de juiste beschikking en alle gegevens van de leerlingen staan direct goed in uw administratie. De module voor het digitaal aanvragen is te koppelen met uw eigen postsysteem en/of achter uw eigen DigiD te plaatsen.

Managementrapportages
Naast de factuurcontrole biedt het Dashboard Leerlingenveroer u ook inzage in een aantal belangrijke kengetallen en indicatoren van uw leerlingenvervoer. Denk hierbij aan gemiddelde kosten per leerling (per perceel), sturing op de begroting, voertuigbezetting etc. U kunt per vervoersperceel en/of per de door u gewenste tijdsperiode met één druk op de knop rapportages over het leerlingenvervoer produceren.

Beheer gegevens
Met het Dashboard Leerlingenvervoer beheert u eveneens heel eenvoudig uw leerlingenlijsten, scholenlijsten en alle andere belangrijke informatie. Elke mutatie stuurt u met één druk op de knop door naar uw vervoerder(s). Zo krijgt en houdt u grip op uw leerlingenvervoer met het Dashboard Leerlingenvervoer.

U beheer(s)t het vervoer van aanvraag tot afrekening heel gemakkelijk met de enige echt complete webapplicatie voor het Leerlingenvervoer: Het Dashboard Leerlingenvervoer.

Terug naar Berichten