Verdachte opgepakt voor moord op Amsterdamse taxichauffeur

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 27/11/2018

Verdachte opgepakt voor moord op Amsterdamse taxichauffeur

In Frankrijk is een 24-jarige man opgepakt die wordt verdacht van de moord op een man die in Amsterdam woonde en werkte als taxichauffeur. Die laatste werd afgelopen september in zijn eigen huis met messteken om het leven gebracht. De verdachte, die alles ontkent, zal door Frankrijk worden uitgeleverd aan Nederland.

Vorige week verscheen Amza G. al voor de rechter in Frankrijk, waar hij alleen toegaf dat hij als schilder had gewerkt in het huis waar de man om het leven werd gebracht. De als taxichauffeur werkzame man was thuis achtergebleven om te klussen in huis terwijl zijn familie op vakantie was. Toen zij terugkeerden, troffen ze de 44-jarige man dood aan. De politie stelde vast dat hij door geweld om het leven was gebracht.

Recent aangehouden

De Nederlandse en Franse politie kwamen Amza G. op het spoor dankzij een bebloed t-shirt, vingerafdrukken en zijn mobiele telefoon, meldt het AD. Hij werd recent aangehouden en stond vorige week voor de rechter in Montpellier. Die keek kritisch naar het Nederlandse aanhoudingsbevel op basis waarvan G. was opgepakt. Met dat arrestatiebevel is volgens de rechter niets mis, waardoor niets zijn uitlevering aan Nederland nog in de weg staat.

Bebloed t-shirt

Verschillende getuigen hebben verklaard dat Amza G. als klusjesman in het huis van het slachtoffer werkte. Na de moord op de taxichauffeur verdween G. In de buurt van het plaats delict werd nog wel een bebloed t-shirt van hem gevonden. De man kwam met verschillende identiteiten voor in Franse, Nederlandse en Europese politiedossiers. Hij werd geïdentificeerd aan de hand van zijn vingerafdrukken en opgespoord via zijn mobiele telefoon.

Lees ook: Taxichauffeur Amsterdam met messteken om het leven gebracht

Terug naar Berichten