Vervoerscentrale ’t Groene Hart vraagt faillissement aan

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 24/04/2019

Vervoerscentrale ’t Groene Hart vraagt faillissement aan

Voor Vervoerscentrale ’t Groene Hart, het onderdeel van Taxi van der Laan dat zich met contractvervoer bezighoudt, is het faillissement aangevraagd. Het contractvervoer is voor deze onderneming al jaren verliesgevend. De andere activiteiten van de Van der Laan Groep, waaronder touringcars en zakelijk vervoer, draaien wel goed en worden voortgezet.

Vervoerscentrale ’t Groene Hart houdt zich bezig met regiotaxi, zorgvervoer, leerlingenvervoer en groepsvervoer. Het bedrijf rijdt onder meer voor Valys, diverse zorgverzekeraars en gemeenten. Die activiteiten zijn echter al jarenlang verliesgevend, zegt het bedrijf in een verklaring. “De marges zijn 1 tot 2 procent, waardoor het onmogelijk is gebleken om hier een rendabele onderneming van te maken. De druppel die die emmer deed overlopen was het niet gegund krijgen van het leerlingenvervoer in de gemeente Nieuwkoop – Alphen.” Deze opdracht ligt nu nog wel bij deze vervoerder.

Extreem lage marges

Volgens het bedrijf wordt contractvervoer steeds vaker aanbesteed door partijen die “hoge eisen stellen maar voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. Tegelijkertijd zijn de prijzen voor brandstof flink gestegen en is het een stuk drukker op de weg geworden, terwijl er boetes worden gegeven voor niet op tijd rijden. Ook bij dit bedrijf zit er door de extreem lage marges geen enkel vet meer op de botten, waardoor er helaas geen andere uitweg is dan het aanvragen van het faillissement.”

Pijn in het hart

Deze uitleg is door de directie ook persoonlijk gegeven aan de 160 mensen die bij Vervoerscentrale ’t Groene Hart werken. Ook de klanten zijn op de hoogte gesteld en het is de bedoeling om het vervoer zo lang dat nodig is voort te zetten. De directie geeft aan dat het faillissement met pijn in het hart is aangevraagd, maar dat er geen andere uitweg meer was. Er is, gezien het tekort aan chauffeurs in het contractvervoer, goede hoop dat de 160 medewerkers snel ergens anders aan de slag kunnen.

Het contractvervoer is één van de activiteiten van de Van der Laan Groep. “Het businessvervoer, de verhuur van auto’s, de touringcars en de vakgarage staan volledig los van het faillissement en worden niet geraakt door deze situatie”, benadrukt het bedrijf in een toelichting.

Terug naar Berichten