Vier gemeenten langer door met Brookhuis

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 19/07/2019

Vier gemeenten langer door met Brookhuis

De gemeenten Haaksbergen, Losser, Hengelo en Enschede hebben hun vervoerscontract met Brookhuis met een jaar verlengd. Het bedrijf blijft daardoor tot 1 juli 2021 verantwoordelijk voor het doelgroepenvervoer in deze vier gemeenten.

Het maatwerkvervoer voor heel Twente is twee jaar geleden regionaal aanbesteed. Haaksbergen, Enschede, Losser en Hengelo hebben binnen dat geheel een contract met Brookhuis Personenvervoer afgesloten. Brookhuis verzorgt onder meer het vervoer naar en van jeugdhulp- en dagbestedingslocaties, maar ook leerlingenvervoer en sociaalmaatschappelijk vervoer ofwel de Regiotaxi.

“De contracten lopen medio volgend jaar af. Een evaluatie wijst uit dat er geen reden is een andere vervoerder te kiezen. Brookhuis doet het goed en er zijn weinig klachten. Mede daarom is besloten het contract met de vervoerder tot 1 juli 2021 te verlengen”, aldus een toelichting op de site van de gemeente Haaksbergen.

Vervoer verder verbeterd

“Er zijn meer redenen om bij dezelfde vervoerder te blijven. Verlengen van het contract betekent ook duidelijkheid voor gebruikers van maatwerkvervoer. Een vaste en vertrouwde chauffeur bij leerlingenvervoer is bijvoorbeeld wél zo prettig. Positief is ook dat duidelijkheid over de contractverlenging betekent dat het maatwerkvervoer de komende jaren nog verder kan worden verbeterd. Al gemaakte innovatieplannen en ontwikkelafspraken kunnen dan beter uitgevoerd worden. Opnieuw aanbesteden betekent daarnaast, gezien de huidige markt, naar alle waarschijnlijkheid ook hogere kosten”, aldus de verdere toelichting op de verlenging.

Het Nationaal Congres Contractvervoer 2019 houdt op donderdag 10 oktober het Nederlandse doelgroepenvervoer kritisch tegen het licht. Bekijk het programma en meld je nu nog aan tegen een aantrekkelijke vroegboekkorting.

Terug naar Berichten