Vier snorders aangehouden in Eindhoven

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 29/04/2019

Vier snorders aangehouden in Eindhoven

De politie en de Inspectiedienst Leefomgeving en Transport (ILT) hebben bij een gerichte actie vier mensen aangehouden die zonder de juiste papieren taxivervoer aanboden of uitvoerden.

De vier werden aangehouden tijdens de Koningsnacht. Dit controlemoment lijkt bewust gekozen: het is tijdens zulke dagen extra druk met uitgaanspubliek en daardoor zijn er ook meer taxichauffeurs en snorders die een graantje mee proberen te pikken. In dit geval werden er daarvan vier betrapt.

10.000 euro per overtreding

Op het verzorgen van illegaal taxivervoer staat een boete van 4.300 euro. Daarnaast wordt een last onder dwangsom opgelegd. Dit is een uitgestelde boete van 10.000 euro per overtreding die alsnog wordt geïnd als iemand opnieuw op dezelfde overtreding wordt betrapt. Dat kan meerdere keren gebeuren, met een maximum van 40.000 euro. Of de last onder dwangsom voor één of meer van de vier betrapte snorders geldt, is niet bekendgemaakt.

25 illegale taxichauffeurs

Het is niet de eerste keer dit jaar dat politie en ILT in Noord-Brabant een gerichte actie tegen illegale taxichauffeurs houden. Afgelopen februari werden tijdens carnaval in Eindhoven en Den Bosch in totaal 25 snorders van de weg gehaald.

Terug naar Berichten