Vijftien jaar cel en tbs geëist voor moord op taxichauffeur

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 11/06/2018

Vijftien jaar cel en tbs geëist voor moord op taxichauffeur

De officier van justitie wil dat de verdachte van de moord op taxichauffeur Ousman Magomadov vijftien jaar de gevangenis ingaat en tbs met dwangverpleging opgelegd krijgt. Magodamov werd ruim een jaar geleden met messteken om het leven gebracht. Van K. zegt onschuldig te zijn. Eerder zat hij al 4,5 jaar uit voor een overval op een andere taxichauffeur.

Begin mei 2017 werd in een bos net over de grens bij Susteren een man dood aangetroffen. Het bleek om de 24-jarige taxichauffeur Ousman Magomadov te gaan. Hij werd kort daarvoor nog door collega’s gezien op de standplaats aan de Markt in Maastricht. Vandaar vertrok hij met een klant richting Sittard.

De volgende dag werd zijn lichaam aangetroffen in een bos in het Duitse Selfkant, net over de grens. Eerder op de dag was zijn taxi al verlaten en onder de bloedsporen aangetroffen op de A12 bij het Zuid-Hollandse Zevenhuizen. Wil van K. werd in de buurt van de taxi aangehouden op verdenking van de moord op de taxichauffeur. Later werd besloten dat een reconstructie meer duidelijkheid over de gang van zaken moest geven.

Aangevallen met een mes

Wil van K. heeft voor de rechter verklaard dat hij en Magomadov onenigheid kregen over de ritprijs, aldus 1Limburg. Hij zou door de chauffeur zijn aangevallen met een mes, waarop hij dat mes afpakte en op Magomadov instak. De officier van justitie noemt dat echter een “aantoonbaar onzinverhaal” en stelt dat het om een geplande beroving ging.

Wat Van K. niet helpt is dat hij al eerder werd veroordeeld voor het beroven en bedreigen van een taxichauffeur. Daarvoor kreeg hij een celstraf van 4,5 jaar opgelegd.

Terug naar Berichten