Voet Personenvervoer wint werkgeversprijs

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 20/03/2019

Voet Personenvervoer wint werkgeversprijs

De manier waarop Voet Personenvervoer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt naar werk als taxichauffeur is beloond met de All-in Werkgeversprijs Rivierenland. “Het is voor ons een erkenning dat we als bedrijf goed bezig zijn en midden in de samenleving staan.”

Voet vormt samen met Citax uit Tiel de Voet/Citax Groep. Beide bedrijven werken zelfstandig, maar onder meer de administratie vindt centraal plaats. Citax rijdt vooral routegebonden vervoer; Voet doet dat in zijn eigen verzorgingsgebied ook maar de nadruk ligt op het vraagafhankelijke vervoer. Dat gebeurt in een flink werkgebied met behulp van zo’n 85 voertuigen en ongeveer 170 werknemers. Met de vloot en het personeelsbestand van Citax erbij komt dat op zo’n 425 medewerkers en 250 voertuigen.

“We zijn dus uitgegroeid tot een speler van enig formaat”, constateert Mark Gremmen, de bedrijfsleider van Voet Personenvervoer. “Op zichzelf is groter worden voor ons geen doel. Maar je moet wel meegroeien met de realiteit en de ontwikkelingen in de markt.”

Minimale verwachtingen

De All-in Werkgeversprijs Rivierenland is in elk van de acht betrokken gemeenten toegekend aan één bedrijf. In Culemborg is dat dus Voet Personenvervoer. “Deze award is een erkenning voor ons beleid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Die geven wij graag de kans om weer deel te nemen aan het werkzame leven.”

Een zeer recent voorbeeld betreft een man met een beenprothese. Zijn verwachtingen om nog aan het werk te komen, waren minimaal. “Maar hij is gewoon geschikt om als taxichauffeur te rijden, ook met die prothese. Deze week slaagde hij voor zijn vakbekwaamheidsexamen en hij kan dus als chauffeur bij ons aan de slag. Daar zijn we allemaal erg blij mee, hijzelf natuurlijk ook. Van zulke successen krijg je ook weer nieuwe energie.”

Nog altijd aan het werk

Zo’n tien jaar geleden voerde Voet Personenvervoer samen met de gemeente Culemborg een project uit om mensen met een uitkering naar werk als taxichauffeur te begeleiden. “Verschillende mensen die toen bij ons aan de slag zijn gegaan, werken nog altijd voor ons. En door de samenwerking weten de gemeente en het werkbedrijf waarvoor ze bij ons aan kunnen kloppen en wat voor medewerkers wij nodig hebben.”

Gremmen geeft aan dat het al tien jaar steeds opnieuw lukt om mensen aan het werk te zetten als taxichauffeur. Volgens hem is dat ook heel logisch als het om routegebonden vervoer gaat. “Die passagiers, bijvoorbeeld leerlingen, hebben behoefte aan structuur, regelmaat, duidelijkheid en een beetje ondersteuning. En dat geldt ook voor veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat sluit dus perfect op elkaar aan”, stelt Gremmen vast. “Het belangrijkste is dat mensen gemotiveerd zijn. Dat maakt het ook leuk om er tijd en energie in te steken.”

Allerlei achtergronden

Aan de award is geen prijzengeld of andere beloning verbonden; het is bedoeld als erkenning voor het goede werkgeverschap van Voet Personenvervoer. “Ik ben er blij mee, want het bevestigt dat we als bedrijf midden in de samenleving staan. Niet alleen omdat we mensen met allerlei achtergronden voor ons hebben rijden, maar ook omdat we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans geven. Al met al zijn we als bedrijf een behoorlijk goede afspiegeling van de maatschappij”, aldus Mark Gremmen.

Terug naar Berichten