Vrijwel alle banen behouden bij doorstart Taxi Wegman

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 08/05/2019

Vrijwel alle banen behouden bij doorstart Taxi Wegman

Bij de doorstart van Taxi Wegman en Wegman Personenvervoer door Talent4Taxi behoudt zo’n 90 procent van het huidige personeel zijn baan. De medewerkers die niet meegaan, kunnen vrijwel allemaal terecht bij andere taxibedrijven.

Vorige week werd al bekend dat Talent4Taxi een doorstart maakt met de Wegman-bedrijven die een maand geleden failliet gingen. Die doorstart vindt per 13 mei plaats. Dat de meeste van de 300 medewerkers bij die doorstart zijn inbegrepen, wordt nu gemeld door vakbond CNV Vakmensen.

“Het zijn spannende dagen”, zegt onderhandelaar Fadua Toufik. “Deze week zijn er gesprekken met de werknemers. Zo’n 90 procent kan de overstap maken naar Talent4Taxi. Degenen die niet mee kunnen met de doorstart, kunnen vrijwel allemaal terecht bij andere taxibedrijven. Het ziet er goed uit.”

Marges zijn klein

Hoewel er nog geen faillissementsverslag is gepubliceerd en er formeel geen oorzaak is aangewezen voor het faillissement, verwijst Toufik daar wel naar. Volgens haar moet wat er bij Wegman is gebeurd de sector aan het denken zetten. “De marges in de taxibranche zijn zó klein. Er hoeft maar iets mis te gaan, of een bedrijf komt in de problemen. De verantwoordelijkheid ligt toch ook echt bij opdrachtgevers, zoals gemeenten, die vaak voor de goedkoopste contracten kiezen.”

Lees ook: Talent4Taxi realiseert doorstart Taxi Wegman

Terug naar Berichten