Wassen op kenteken als oplossing voor taxibedrijven

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 09/07/2018

Wassen op kenteken als oplossing voor taxibedrijven

Taxi Carwash is een nieuw concept dat alle rompslomp rondom het wassen van taxi’s moet helpen oplossen. “We kregen enorm veel belletjes van taxibedrijven die naar een oplossing zochten voor al het papierwerk dat bij het wassen van de voertuigen kwam kijken”, legt Bernie Osborne, eigenaar van CWM Service uit. Het bedrijf bedenkt slimme oplossingen voor in de carwash.

Volgens Osborne waren de taxibedrijven benieuwd of het ook mogelijk was om de auto te wassen voor een vast bedrag per maand. “Uiteindelijk kregen we veel aanvragen en merkten we dat dit onderwerp voor de chauffeurs en eigenaars van de bedrijven een wezenlijk probleem vormt. Daarom zijn we met bedrijven en werknemers rond de tafel gaan zitten om een oplossing te zoeken.”

Die oplossing werd gevonden en uitgewerkt in het Taxi Carwash-concept, waarbij bedrijven zich inschrijven met een bepaald kenteken. Dat kenteken wordt in de carwash gescand. De factuur, waarop staat wanneer welke auto is gewassen, komt maandelijks bij de ondernemer binnen. Het concept is bedoeld voor zowel eenpitters als bedrijven met tientallen of honderden voertuigen. Het wordt voor het eerst toegepast in Almere, waar relatief veel taxichauffeurs wonen die in Amsterdam werken.

Puntjes op de i

Het systeem is volgens Osborne zeer uitgebreid getest. Toch is de eerste maand van Taxi Carwash cruciaal. “Je komt altijd nog wel wat verbeterpunten tegen, dus we gaan nu alles goed in de gaten houden en echt de puntjes op de i zetten. Als we over een maand tevreden zijn dan gaan we het concept verder uitrollen”, zegt hij trots. In eerste instantie wordt er uitgebreid naar vijftien locaties, na de zomer zouden er dertig carwashes met het Taxi Carwash-concept moeten zijn en aan eind van het jaar zelfs vijftig. “Dat is uiteraard als alle bij ons aangesloten carwashes er gebruik van willen maken.”

“Ik zou niet weten waarom carwashes niet mee willen doen”, vervolgt Osborne. “Het concept zorgt voor meer reuring. Taxi’s moeten vaak gewassen worden dus het aantal wassingen neemt toe”, zegt hij lachend. De taxibedrijven willen gezien het aantal wassingen dat gedaan wordt wel een vaste korting. “Bij onze eerste deelnemende locatie, Tango Havendreef in Almere, krijgen de deelnemende bedrijven 55 procent korting op het duurste programma. De gele kentekens hebben we gefilterd, dus alleen taxi’s met een abonnement en een kenteken dat bij ons is aangesloten, krijgen de korting.”

Kenteken zit altijd op auto

Voorheen raakten chauffeurs vaak de transponder kwijt die nu nog vaak wordt gebruikt bij het wassen van taxi’s. Het geld dat nog op de bijbehorende pas stond, was men dan meestal ook kwijt. Met het kentekenwassen moet dat probleem tot het verleden behoren, legt Osborne uit. “Een kenteken zit altijd op de auto, dat kun je niet even vergeten. Aangezien we sowieso veel met kentekenwassen doen, lag de combinatie met de taxibranche voor de hand.”

Terug naar Berichten