Zoetermeer besteedt leerlingenvervoer opnieuw aan

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 22/01/2019

Zoetermeer besteedt leerlingenvervoer opnieuw aan

De gemeente Zoetermeer besteedt zijn leerlingenvervoer voor de komende jaren opnieuw aan. De opdracht zal vanaf komend schooljaar maximaal vier jaar lopen. 

In Zoetermeer, waar Connexxion sinds een aantal jaren de aangewezen vervoerder is, gaat het om de aanbesteding van het leerlingen- en jeugdhulpvervoer. De gemeente wil een overeenkomst sluiten met één opdrachtnemer voor het vervoer van circa 180 leerlingen en 30 jongeren voor het jeugdhulpvervoer. Per 1 januari 2020 zal deze laatste groep ongeveer twee keer zo groot worden, omdat het vervoer in kwestie wordt overgeheveld van de zorgaanbieders naar gemeenten. Uiteraard kunnen alle genoemde aantallen nog veranderen.

Drie categorieën

De opdracht wordt net als de vorige keer gegund voor een periode van drie jaar, waarna er nog eenmaal met een jaar kan worden verlengd. De gunningscriteria zijn in drie categorieën onderverdeeld. De prijs en het communicatieplan tellen elk voor 40 procent mee, terwijl de duurzaamheid van het vervoer voor 20 procent mee wordt gewogen. 

Terug naar Berichten